28
May
2020
Time: 12:00 - 13:20

Lunch-webbinarium: Välkommen att träffa Sectras experter – digitalt!

Under våren och sommaren är de flesta mässor och konferenser inställda. Anledningen är såklart covid-19 och vi har full förståelse för att många av våra kunder behöver fokusera på bekämpningen av denna pandemi. Samtidigt har flera kunder hört av sig till oss, då vissa verksamheter just nu har det något lugnare än normalt och att det finns tid att förbereda för framtida förändringar – eller för fortbildning och lärande.

 

Vi har därför samlat två av våra vassaste experter inom AI och avancerad visualisering för att under ett utökat lunch-webbinarium den 28 maj delge er några aktuella nyheter. Varmt välkomna!

Agenda:

 

12:00Välkommen

12:00 – 12:30AI och strukturerad rapportering
AI har varit på hype-listan länge. Vi träffar Daniel Forsberg, produktägare AI för radiologi, som berättar om och visar på Sectras filosofi kring AI, ett spännande samarbetsavtal med University Medical Center Utrecht, samt hur vi redan nu vill koppla kraften i AI till vardaglig nytta för våra användare, till exempel med hjälp av strukturerad rapportering.

12:30 – 12:40Frågestund: AI

12:40 – 13:10Avancerad visualisering
3D, anatomisk länkning, lesion tracking, kärlanalys – och nu också mpMRI-funktionalitet. Sectra fortsätter att expandera verktygslådan med syfte att ”normalanvändaren” ska klara av 80 % av fallen i PACS utan att behöva hoppa ut till en tredjepartsapplikation. I mars 2020 uppdaterades vårdprogrammet för prostatacancer till att rekommendera MR-baserad diagnostik för patienter med måttligt förhöjt PSA-värde. Detta beräknas resultera i ca. 3 000 fler MR-undersökningar per år i Sverige. Lisa Lindfors, produktchef avancerad visualisering, visar på det stöd för mpMRI-prostata som finns i Sectra PACS.

13:10 – 13:20Frågestund: Avancerad visualisering