17
Sep
2019
to
20
Sep
2019

Jönköping, Sverige
Monter #510

Träffa oss på Röntgenveckan 2019!

Missa inte Röntgenveckan 2019 i Jönköping, 17–20 september, där Sectra självklart finns på plats. Det blir fullspäckade dagar med fokus på AI-förstärkt radiologi, täta integrationer med vårdinformationssystem och smarta verktyg för samarbete mellan regioner, sjukhus och avdelningar. Läs mer om årets program och anmäl dig på rontgenveckan.se.

Tillsammans med svensk radiologi digitaliserade Sectra radiologin, och tillsammans fortsätter vi leda utvecklingen av effektiva lösningar för bilddiagnostiken.

Sectra har speciellt valt att fokusera på effektiva och smarta verktyg för cancerdiagnostik, ett område där vi måste möjliggöra för radiologin att bemästra de växande volymerna och den ökade komplexiteten, och samtidigt korta vårdköerna. Ett exempel är genom att erbjuda en integrerad plattform för bilddiagnostik inom både radiologi och patologi, en strategi som fått mycket god feedback från användare världen över.

Vi har också valt att satsa stort inom verktyg baserade på artificiell intelligens, som kan bidra till att hantera de ökade kraven på ledtider och kvalitet. Detta område är också vårt huvudtema på årets Röntgenvecka: AI-förstärkt radiologi. Ett exempel inom denna satsning är en marknadsplats för AI-applikationer som är under utveckling. I vår monter visar vi hur denna plattform kommer att ge dig tillgång till en uppsättning av AI-baserade verktyg från olika leverantörer, tätt integrerade i det befintliga PACS-arbetsflödet.

Ett tredje område Sectra satsar inom är täta integrationer med vårdinformationssystem. Effektiva diagnostiska arbetsflöden nås genom att ge radiologen snabb och lättillgänglig tillgång till patientinformation från journalen direkt vid granskningen i PACS. Många svenska regioner står nu inför att byta vårdinformationssystem, vilket öppnar upp för integrationsmöjligheter med bilddiagnostiken för att förenkla radiologins vardag. Med nya integrationsstandarder och smarta lösningar kan vi i dag signifikant förbättra användarupplevelsen genom att gifta samman PACS och bildarkiv med vårdinformationssystemet och skapa en upplevelse av ”ett system” – utan tidskrävande uthopp och inlogg.

Under Röntgenveckan 2019 har du möjlighet att boka en personlig demo vid vår presentationshörna. Detta gör du enkelt genom att fylla i bokningsformuläret som du finner längst ner på sidan.

I vår monter kommer vi bland annat visa upp följande:

 • Nyheter i PACS och RIS
 • Skräddarsydda kundlösningar
 • Strukturerade svarsmallar
 • Granskning av multiparametrisk MRI
 • AI-baserade verktyg
 • Kliniska applikationer
 • Enterprise Imaging för all multimedia
 • Samverkanslösningar (t.ex. Image Exchange Portal)
 • Digital patologi
 • Stråldosmonitorering
 • Plattform för medicinsk utbildning
 • Integrationer mot vårdinformationssystem

Sectra kommer att hålla följande tre symposier under Röntgenveckan 2019.

AI application store – snabbaste vägen till AI-förstärkt radiologi?

Tisdag 17/9, kl. 10:30
Sal 10
Fredrik Häll, VP Product Management – Sectra

Radiologin står inför stora framtida utmaningar, där Artificiell Intelligens (AI) kommer att spela en avgörande roll med att ge radiologen smarta verktyg för att generera säkrare diagnoser på kortare tid. Radiologen måste i tillägg få tillgång till en bred portfölj av kvalitetssäkrade AI applikationer för flera tillämpningsområden och från olika leverantörer. Denna session kommer att beskriva hur en AI application store troligtvis är den snabbaste vägen till att AI-förstärka radiologin, och hur AI konkret redan i dag kan assistera radiologen i det befintliga PACS arbetsflödet.

 

 

 

 

Världsunikt stöd i PACS för att diagnostisera lösa implantat

Tisdag 17/9, kl. 13:15
Sal 10
Mats Ancker – Ersta Diakoni & Mariella Tsirilaki – Telemedicine Clinic

Sectras Implant Movement Analysis (IMA), är ett unikt diagnostiskt verktyg i PACS som ger svar på om det finns en implantatrörelse i relation till ben, vilket ofta är huvudorsaken till smärta för patienten. Med denna applikation kan implantatrörelser identifieras och därmed kan revisionskirurgi undvikas och andra behandlingsalternativ för smärtlindring undersökas. IMA är ett smart verktyg som inte bara minskar risken för komplikationer och smärta för patienten, utan också till effektivare behandlingsalternativ och minskade kostnader för vården. IMA-analysen ger dig och dina kollegor värdefull information för att identifiera och definiera implantatrörelser för att ge de bästa möjliga förutsättningarna för en lyckad operation och en nöjd patient.

Mats Ancker, radiolog på Ersta Diakoni

Sitter skrotet fast, och är det helt? – Erfarenheter av IMA från röntgenkliniken på Ersta sjukhus. Kort exposé om hur man lägger patienterna i CT-maskinen, och hur man provocerar osteosyntes-materialet/proteserna. Hur bildmaterialet granskas, och vilken patologi man kan hitta.

Mariella Tsirilaki, radiolog på Telemedicine Clinic

TMC och Mariella är de som har längst erfarenhet av IMA och har bland annat levererat tjänsten till pionjären på området, professor Per Wretenberg på Örebro Universitetssjukhus.

IMA, Implant Movement Analysis

Bilddiagnostik och vårdinformationssystem i harmoni

Onsdag 18/9, kl. 9:00
Sal 10
Fredrik Gustavsson, CTO – Sectra

De flesta svenska regioner har nyligen bytt, eller står i fasen att byta vårdinformationssystem. Detta öppnar upp för integrationsmöjligheter med bilddiagnostiken för att förenkla radiologins vardag. Med nya integrationsstandarder och smarta lösningar kan vi i dag signifikant förbättra användarupplevelsen genom att gifta ihop PACS och bildarkiv med vårdinformationssystemet och skapa en upplevelse av ”ett system” – utan tidskrävande uthopp och inlogg. Sectras CTO Fredrik Gustavsson visar under denna presentation på konkreta exempel som används redan i dag där bilddiagnostiken integrerats med vårdinformationsystemet, samt vilka möjligheter som kommer finnas i framtiden för att förbättra effektiviteten i det dagliga arbetet.

 

 

 

 

Vid eventuella frågor, vänligen kontakta din närmaste regionschef alternativt Maja Modigh på +46 (0)13-23 58 66 eller via maja.modigh@sectra.com