12
Sep
2023
to
15
Sep
2023

Uppsala Konsert & Kongress
Monter 2:13

Träffa Sectra på Röntgenveckan 2023

Tillsammans med dig skapar vi framtidens radiologi. Varje dag.
   
Sectra deltar stolt som utställare och konferenspartner på Röntgenveckan 2023 i  Uppsala i september och vi ser otroligt mycket fram emot att få möta dig där! Det blir intensiva dagar med fokus på effektiva arbetsflöden, tätt integrerat AI-stöd och smarta verktyg för både diagnostik och samverkan mellan regioner, sjukhus och avdelningar. Besök vår monter 2:13 där vi kommer att visa en bred samling av nya funktioner, verktyg och förbättringar i vår produktportfölj – allt utvecklat i nära samarbete med radiologer, radiografer och andra kliniska specialister. På Röntgenveckan får du möjlighet att utforska de senaste innovationerna som bidrar till att bättre hantera det ökande trycket inom radiologin samt diskutera och få inblick i pågående och kommande utvecklingsprojekt och prototyper med våra lösningsspecialister och utvecklare. Kom och låt oss inspirera varandra!

Highlights i Sectras monter

Missa inte chansen att boka in en personlig demo i vår monter under Röntgenveckan! Våra lösningsspecialister och utvecklare på plats bemannar demostationerna där du bland mycket annat kan se och diskutera:

AI-förstärkt radiologi: Från vision till klinisk vardag – enkelt, säkert och tätt integrerat

Har du en utmaning där du tror att AI kan vara lösningen? Vid den här stationen presenterar vi Sectras strategi för att underlätta införandet av AI i kliniskt bruk. Mer specifikt kommer vi att fokusera på hur olika AI-applikationer integreras sömlöst med existerande arbetsflöden redan i dag och hur vi genom en tjänsteleverans av AI gör införandet mer skalbart och långsiktigt. Utforska Sectra Amplifier Marketplace – lär känna våra 30-tal integrerade AI-applikationer och lär dig mer om hur vår marknadsplats och molnstrategi kan hjälpa er i AI-implementationen, från vision till klinisk vardag.

Optimera arbetsflödet: Strukturerade svar, smarta arbetslistor och AI-assisterad triagering

Kom och diskutera era arbetsflödesrelaterade utmaningar och funderingar med oss, och upptäck våra senaste tillskott till effektiv hantering av radiologiska arbetsflöden. Hur hittar du ditt arbete för dagen och säkerställer att fallen granskas i rätt ordning? Hur kan AI hjälpa till med triagering? Hur kan vi använda strukturerad svarsskrivning mer inom radiologin – för vilka typer av undersökningar och bedömningar kan det förenkla utvärderingen för klinikern? Och kan det ge underlag till forskning och utökad patientnytta? Vi ser fram emot en givande diskussion tillsammans.

Effektivare diagnostik: Smarta funktioner och AI-verktyg i praktiken

Vi fördjupar oss i bildfönstrets alla verktyg och delar med oss av tips och tricks för effektivare diagnostik. Upplev nya funktioner såsom subtraktion och fusion, hur AI kan stötta dig i ditt dagliga arbete, enkel bildnavigering med våra smarta och förbättrade visningsprotokoll, tidsbesparande verktyg och guider för MSK-radiologi – och mycket annat nytt!

Framtidens Sectra RIS: Dela dina idéer med oss

Vart är vi på väg med Sectra RIS? Vi tar er med på resan i moderniseringen av Sectra RIS och fördjupar oss i arbetsflöden för systemadministratörer, sköterskor och administrativ vårdpersonal. Välkommen att utforska och diskutera framtidens RIS med oss – vi ser fram emot att få höra dina tankar och idéer.

Digital patientkommunikation: Från kallelser till ankomstregistrering

Funderar ni också på hur ni ska kunna nå patienten på fler sätt än i dag – och med aktuella kontaktuppgifter? Låt oss visa hur det är möjligt att utöka patientens tillgång till sin egen bokningshantering, och samtidigt avlasta tidbokare och receptionen. Vi pratar mer än gärna om behovet inom området digital kommunikation med patienten, hela vägen från kallelser till ankomstregistrering. Kom och berätta för oss vilka behov du ser!

Missa inte vårt symposium på Röntgenveckan

Torsdagen den 14 september arrangerar vi ett symposium på Röntgenveckan som du definitivt inte vill missa: AI i det kliniska flödet – nu, nästa steg och framtidsutsikter.

Låt oss ta dig med på en resa för att upptäcka hur ni enkelt kan dra klinisk nytta av AI, i dag och i framtiden. Uppdelat i fem delar kommer vi att diskutera hur Sectra kan hjälpa er komma i gång, aktuella trender inom AI i Skandinavien samt uppdaterade resultat från Värmlands användning av AI som förstagranskare vid mammografiscreening. Vi kommer också att visa nästa steg som vi ser sjukhus ta, som att använda AI-assistans vid hantering av frakturer och lungröntgen. Sist men inte minst kommer vi att visa några kommande användningsområden, såsom AI för prostatadiagnostik och hur vi arbetar med ChatGPT i utvecklingen och användandet av Sectra PACS. Välkommen till en fartfylld och inspirerande session med Sectra där vi tillsammans utforskar möjligheterna med AI inom radiologin!

  • När? Kl. 13.15–14.45 den 14 september
  • Var? Sal C på Uppsala Konsert & Kongress

Lägg till en påminnelse i din kalender – klicka här!

Dra klinisk nytta av AI – så kan Sectra hjälpa er i gång

Hur skapar AI klinisk nytta i Skandinavien redan i dag?

Mammografiscreening med AI-stöd – så har det gått i Värmland

  • Mikael Fredholm, Medicinteknisk ingenjör, Region Värmland

Nästa steg för svensk radiologi – AI-assistans vid hantering av frakturer och lungröntgen?

  • Daniel Forsberg, AI Lead & Line Manager Radiology AI, Sectra
  • Felix C. Müller, MD, PhD, Department of Radiology, Copenhagen University Hospital at Herlev and Gentofte

Framtida möjligheter – AI för prostatadiagnostik och ChatGPT

Ladda ner appen för Röntgenveckan 2023

För att få maximalt ut av Röntgenveckan rekommenderar arrangören att du laddar ner appen för årets arrangemang. I appen kan du bland annat se hela årets konferensprogram och vilka som ställer ut (glöm inte bort att favoritmarkera Sectra och våra symposier!), ställa frågor till föreläsare, hålla koll på det sociala programmet och delta i Röntgenveckan-tipsrundan i utställningen.

  • Skanna denna QR-kod och ladda ner appen:
    Röntgenveckan 2023 app
  • Alternativt, sök efter appen ”Röntgenveckan” av AppInKonf AB på Google Play eller App Store

Vid eventuella frågor inför Röntgenveckan, vänligen kontakta oss via scandinavia.marketing@sectra.com.