30
Sep
2020
Time: 12:00 - 16:00

Sectras digitala användarmöte inom bröstradiologi

Under både vår, sommar och höst är de flesta mässor och konferenser inställda, och det påverkade tyvärr också vårt planerade användarmöte inom bröstradiologi som skulle gått av stapeln i Malmö i samband med EUSOBI i september/oktober. Anledningen är såklart covid-19 och vi har full förståelse för att många av våra kunder behöver fokusera på bekämpningen av denna pandemi.

 

Eftersom vi inte kan ses och heller inte utföra ett ”normalt” användarmöte, vill vi ändå ta chansen att träffas virtuellt och berätta om vad som händer inom världen för bröstradiologi. Därmed bjuder vi in till ett digitalt användarmöte den 30 september och vi ser fram emot att träffa er via Microsoft Teams då!

 

Sista dagen för anmälan är den 11 september.

Agenda:

 

12:00 12:50Välkommen + Produktstrategi

Marknadschef Oscar Larsson hälsar varmt välkomna och lämnar därefter över till produktchef Kristin Lundgren. Kristin tar oss med på en resa till framtiden där vi får smakprov på kommande uppdateringar. Det finns även möjlighet till att ge dina synpunkter på vad du tycker Sectra ska fokusera sina utvecklingsresurser på.

13:00 – 13:50IDS7 screeninggranskning

Undersökningsfönster, prioritering, svarsskrivning, rond – och nu också screeninggranskning i IDS7. Sedan version 21.1 av Sectra PACS är det möjligt för mammoradiologen att utföra alla sina uppgifter i IDS7. Anna Löfborg, applikationsspecialist, visar screeninggranskningen i IDS7 tillsammans med kunder som infört detta arbetssätt.

14:00 – 14:50Kvalitetsregister för mammografiscreening

Genomgång av möjligheten att automatiskt överföra information från Sectra PACS och RIS till det nationella kvalitetsregistret för mammografiscreening.

14:50 – 15:15Fikapaus
15:15 – 16:00MR bröstdiagnostik

3D, anatomisk länkning, lesion tracking, kärlanalys – och nu också mpMRI-funktionalitet. Sectra fortsätter att expandera verktygslådan med syfte att ”normalanvändaren” ska klara av 80 % av fallen utan att behöva hoppa ut till en tredjepartsapplikation. Sedan version 21.2 av Sectra PACS finns möjlighet till utökat stöd för att granska MR-undersökningar direkt i IDS7. Lisa Lindfors, produktchef avancerad visualisering, visar tillsammans med Region Norrbotten på det stöd för MR-bröst som utvecklats.

16:00Avslut och tack