Sectra får kontrakt när två holländska sjukhus går samman och konsoliderar bildhantering

Nov 14, 2017 | Medical Systems | The Netherlands

Linköping – 14 november, 2017 – Sectra (STO: SECT B) skriver avtal med holländska sjukhuset Zuyderland gällande IT-lösning för att granska medicinska bilder, Sectra PACS. Zuyderland är en sammanslagning av två sjukhus som nu har valt att byta ut sina separata IT-system för att granska radiologi- och nuklearmedicinbilder till ett och samma system genom Sectra. Lösningen som spänner över hela organisationen ger läkarna på Zuyderland en konsoliderad översikt av varje patient, oavsett på vilket sjukhus patienten tidigare har behandlats på.

– Vid sammanslagningen ville vi självklart konsolidera våra olika IT-system. Det var då viktigt för oss att välja en leverantör som har bevisad hög systemtillgänglighet och som skapar förutsättningar så att vi kan effektivisera vår granskning, säger Dirk Jan van Berckel, avdelningschef för screening och diagnostisering på Zuyderland.

Kontraktet innefattar Sectras lösning för hantering av patientinformation och medicinska bilder (RIS och PACS) till röntgen. Totalt kommer Zuyderlands cirka 400 000 radiologi- och nuklearmedicinbilder att hanteras i Sectras IT-lösning.

Om Sectra PACS
Sectra PACS är utvecklad med stabilitet och användbarhet som högsta prioritet. Detta för att klara kraven från verksamheter med hög belastning. Lösningen bidrar till att förkorta svarstider och underlätta svarsdistribution. Med lösningen blir också dialogen mellan radiologin och remitterande avdelningar smidigare. För fjärde året i rad har Sectra PACS tilldelats förstapriset i kundnöjdhet (Best in KLAS) i USA för stora sjukhus och för tredje året i rad bland kunder i länder utanför USA.

Se Sectras IT-lösningar på RSNA 2017
Träffa Sectra i monter 6113 på den globala radiologimässan RSNA i Chicago i slutet av november där Sectras lösningar inom radiologi visas. Läs mer och boka ett möte med Sectra på RSNA.

Images