06
Sep
2024
Time:  10:00 - 20:00 CEST

Afas Theater
Leusden, Nederland

Sectra Benelux User Meeting 2024

Wij nodigen u graag uit voor onze vernieuwde Sectra User Meeting op vrijdag 6 september 2024: het nieuwe concept van de Sectra Klantendag.

Deze dag staat geheel in het teken van het delen van waardevolle inzichten en ervaringen, en we hopen van harte dat u hier bij kunt zijn. U kunt zich inschrijven voor de hele dag of een dagdeel.

Nieuwe benadering
Het Sectra team is met veel enthousiasme aan de slag gegaan met uw feedback en gekomen tot een nieuwe benadering, met als doel deze dag nog relevanter voor u te maken. We hebben ons best gedaan om het programma interessant te maken voor verschillende rollen binnen het ziekenhuis, zodat deze nieuwe opzet aansluit bij uw behoeften.

Meld u aan voor de hele dag of een dagdeel
Dit jaar hebben we verschillende instapmogelijkheden in ons programma gecreëerd, zodat u de dag kunt vormgeven op een manier die bij u past.

 

Ochtendprogramma: instroom 1

De ochtend begint in een functionele hands-on setting, waarin we terugblikken op de door Sectra eerder georganiseerde sessie over Enterprise Imaging. Wat is hier besproken en hoe gaan wij hier een vervolg aan geven? Daarna zal de groep verdeeld worden in verschillende gebruikersgroepen voor Radiologie, Pathologie, DoseTrack en ICT. Tijdens deze gebruikersgroepen gaan wij dieper in op wat er nieuw is, de roadmap voor de komende periode en gaan we in gesprek over veel voorkomende vraagstukken binnen die doelgroep.

Middagprogramma: instroom 2
Na de uitgebreide lunch starten we met instroom 2, waarbij de focus ligt op de mogelijkheden van Cloud en het gebruik van AI in de klinische praktijk. We gaan het hebben over de huidige stand van zaken vanuit het perspectief van onze klanten.

Na de middagpauze staan breakout-sessies gepland die gericht zijn op veelvoorkomende vraagstukken, zoals de business case voor Cloud, toekomstige ontwikkelingen in verslaglegging en we gaan dieper in op de praktische toepassing van AI door klanten. Met deze sessies hopen we diepgaande discussies te stimuleren waarbij alle inzichten kunnen worden besproken.

Afsluiting, afscheid Peter Osinga en walking dinner: instroom 3
De afsluiting van deze dag, tevens instroommoment 3, zal worden gedaan door onze president Imaging IT, Marie Ekstrom. Dit is ook het moment waarop afscheid wordt genomen van onze directeur, Peter Osinga, die na 25 bevlogen jaren met pensioen gaat.

Tot slot is er een informeel walking dinner, waarbij u de gelegenheid heeft om te netwerken. Met ‘Sectra people’ van ons hoofdkantoor, het Benelux-team en collega’s uit andere ziekenhuizen en disciplines.

 

We kijken er enorm naar uit om u op 6 september te verwelkomen en samen een inspirerende en leerzame dag te beleven.

U kunt zich vanaf nu via het formulier hieronder inschrijven voor de Sectra User Meeting 2024. 

U ontvangt een automatische email bevestiging. Deze komt mogelijk in uw ongewenste email terecht. Is er iets misgegaan met uw aanmelding of heeft u hulp nodig? U kunt mailen naar francine.thoen@sectra.com.

Let op: heeft u zich al aangemeld maar destijds geen break out sessies gekozen? U hoeft zich niet opnieuw aan te melden. U krijgt hierover binnenkort een email.

Kunt u het formulier niet zien? Dan kunt u zich aanmelden via dit formulier.

U bent op elk moment van de dag van harte welkom om aan te sluiten, maar wij denken dat:

  • Het ochtendprogramma (instroom 1) passend is voor Functioneel Beheerders, Technisch beheerders, Dosetrack gebruikers en Enterprise Architecten.
  • Het middagprogramma (instroom 2) passend is voor instroom 1 + Managers, klinisch fysici en C-Level Management.
  • De afsluiting, afscheid Peter Osinga en walking dinner (instroom 3) passend is voor instroom 1 + 2 + iedereen die graag van de gelegenheid gebruik wil maken om afscheid te nemen van Peter Osinga.

 

Hierbij delen wij alvast de eerste versie van het programma, meer inhoud over de verschillende sessies zal snel volgen. Mocht u nu al vragen hebben aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Voorlopig Programma

TijdOmschrijving
10:00 – 10:30Welkom Management
10:30 – 11:15The road to Enterprise Imaging
11:15 – 11:30Pauze
11:30 – 13:00Gebruikersgroep: Radiologie
Gebruikersgroep: Pathology
Gebruikersgroep: DoseTrack
Gebruikersgroep: ICT
13:00 – 14:00Lunch
14:00 – 14:30Cloud: The New Frontier
14:30 – 15:00Sectra One Cloud – Klantperspectief
15:00 – 15:30Amplifier Services in de klinische praktijk
15:30 – 15:40User influencer of the Year award
15:40 – 16:10Pauze
16:15 – 16:50Break-out sessie 1
Business case – Cloud
In de toekomst stopt verslaglegging! En nu?
AI – DIYAI
16:55 – 17:30Break-out sessie 2
Business case – AI
The Cloud conversion process
AI –  Klantervaring geïmplementeerde AI Applicatie: LUMC aan het woord
17:30 – 18:00Afsluiting door Marie Ekström Trägårdh, President Sectra Imaging IT Solutions en afscheid van Peter Osinga, vertrekkend Managing Director Benelux
18:00 – …Walking dinner

Uitgebreide omschrijving lezen? Zie het tabblad met de sessie omschrijvingen. 

Sessie Omschrijvingen

Plenair

Welkom door het management 

Bart Thielen, Managing Director van Sectra Benelux, trapt onze User meeting af met een warm welkom aan alle aanwezigen. In zijn openingstoespraak zal Bart ingaan op het huidige marktlandschap, opkomende trends en inzichten uit feedback van klanten. Deze sessie vormt de basis voor een dialoog over innovatie en klantbetrokkenheid in de evoluerende sector van diagnostische beeldvorming. 

Spreker: Bart Thielen 

Voertaal: Nederlands 

 

The Road to Enterprise Imaging  

Enterprise Imaging, waar staan we nu en hoe kan Sectra mijn ziekenhuis op weg helpen?

We krijgen vaak vragen op dit vlak, zoals; “Wat kan Sectra op gebied van DICOM/NON-Dicom?, “Wat kan Sectra betekenen op het gebied van de complexere workflows?”, “Hoe gaan jullie om met een closed-orderloop?”; “Hoe verhoudt zich dat in combinatie met ons HIX EPD?” Daarnaast wordt er vaak gevraagd “Hoe doen andere Sectra gebruikers dat?”

Afgelopen maart hebben wij speciaal voor Sectra en Chipsoft HIX-gebruikers een Enterprise Imaging informatiedag georganiseerd. Tijdens deze sessie neemt Jargo jullie mee door de highlights van deze dag en de belangrijkste uitkomsten.

Spreker: Jargo op ’t Root   

Voertaal: Nederlands

 

Gebruikersgroepen

Gebruikersgroep Radiologie 

Tijdens deze gebruikersgroep delen we graag de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Radiologie. Wat gaat er komen en welke veranderingen heeft release 26.1 gebracht? Welke wensen zijn er vanuit de gebruikersgroep en hoe zijn die vertegenwoordigd in het wensenoverzicht? Hoe kijkt Sectra naar standaardisatie en de uitrol van best practice ontwikkelingen?

Sprekers: Dave Harmsen, Geeske van den Heuvel en Jeroen Dieterman 

Voertaal: Nederlands

 

Gebruikersgroep Pathologie 

Tijdens deze gebruikersgroep nemen we jullie graag mee in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Sectra Digitale Pathologie. Wat komt eraan en welke veranderingen heeft release DPAT 4.0 gebracht? Wanneer gaat Sectra IDS7 Reporting Spraakherkenning ondersteunen voor pathologen? Hoe kijkt Sectra naar de samenwerking met en verhouding tussen het Sectra PACS en het LMS van de afdeling?

Sprekers: Elin Kindberg, Moniek Kleintjes, Jeroen van Laarhoven 

Voertaal: Nederlands en Engels 


Gebruikersgroep DoseTrack

In maart 2024 is de DoseTrack omgeving geüpgraded naar de nieuwste versie, met onder andere een volledig nieuwe Analytics omgeving. Tijdens de DoseTrack userday in april hebben wij u meegenomen langs alle veranderingen. In deze gebruikersgroep passeren wederom een aantal highlights van deze nieuwe versie en bestaat er de mogelijkheid vragen te stellen aan onze productmanager. Tevens geven wij u inzicht in ontwikkelingen die nog op stapel staan. 

Spreker: Noelia Gonzalez 

Voertaal: Engels 

 

Gebruikersgroep ICT 

Tijdens de gebruikersgroep ICT willen we graag de volgende onderwerpen met u bespreken: 

  • Technische Roadmap Sectra  
  • Technische en infrastructurele aanpassingen vanaf versie 26.1 (mei 2024) 
  • Gebruik van nieuwe client launch methode : Sectra Launcher 

Bovenstaande onderwerpen lenen zich goed om vanuit technisch ICT perspectief naar de Sectra oplossing te kijken en hiervoor met elkaar in gesprek te gaan dan wel vragen te stellen. 

Spreker: wordt later bekend gemaakt
Voertaal: Nederlands

Plenair

Cloud: The New Frontier

Sluit je aan bij Fredrik Gustavsson, CTO van Sectra, terwijl hij navigeert door de complexiteit en mogelijkheden van Public Cloud voor diagnostische beeldvorming. Deze sessie belooft een boeiende discussie over de voordelen én zorgen die gepaard gaan met de overgang naar een cloudgebaseerd beeldvormingssysteem dat wordt geleverd als een SaaS-oplossing. Daarnaast zullen klanten hun visies en ervaringen delen over de implementatie van cloudtechnologieën.

Spreker: Fredrik Gustavsson  

Voertaal: Engels 

 

Amplifier Services in de klinische praktijk  

Artificiële intelligentie (AI) is niet meer weg te denken uit de hedendaagse ziekenhuisomgeving en de rol ervan zal in de toekomst alleen maar groeien. De focus verschuift van individuele AI-toepassingen naar een duurzame integratie binnen de gehele ziekenhuisomgeving via een allesomvattend platform. We zijn trots dat onze eerste klanten succesvol zijn gestart met onze Amplifier Services. Maar hoe verloopt de implementatie daarvan in de praktijk? In deze sessie zullen we onze ervaringen en inzichten delen over de realisatie van AI in uw werkprocessen. Ontdek hoe onze deployment methode voor een succesvolle implementatie kan zorgen.

Spreker: Erwin Krikken  

Voertaal: Nederlands

 

User influencer of the Year Award 

Een terugkerend item op onze klantendag is de uitreiking van de “User Influencer of the Year Award.”

Deze award is een erkenning voor de buitengewone bijdragen van onze gebruikers die met bijzondere creativiteit en authenticiteit een positieve bijdrage hebben geleverd.

Tijdens dit moment zetten we onze onze top influencer(s?) van het jaar in het zonnetje en bedanken we hem/haar voor de inzet en samenwerking.

 

Breakout sessies

U kunt zich los inschrijven voor de breakout sessies. Heeft u zich al eerder aangemeld? U ontvangt eind juni een mail waarmee u zich kunt inschrijven voor de breakout sessies. 

 

Business Case – Cloud 

Begint u aan een reis naar de cloud? Of bent u ervan overtuigd dat cloud te duur is? Kjetil Nilsen begeleidt u bij het opstellen van een overtuigende business case voor het verplaatsen van uw on-premise oplossing naar de cloud. In deze sessie komen essentiële overwegingen aan bod, waaronder de belangrijkste factoren voor een succesvolle overgang en mogelijke uitdagingen die van invloed kunnen zijn op uw beslissing. Het is een onmisbare introductie voor organisaties die de overstap naar de cloud overwegen.

Spreker: Kjetil Nilsen   

Voertaal: Engels  

 

In de toekomst stopt verslaglegging! En nu? 

In deze presentatie vertellen wij onze visie over de toekomst van medische verslaglegging. Onze Global productmanager Jonathan Ekstrom zal zijn kijk geven op de ontwikkelingen van IDS7 Reporting en het gebruik van LLM (Large Languange Models) toelichten. Tevens zullen mogelijkheden als Structured reporting met AI en NLP aan bod komen.

Spreker: Jonathan Ekstrom  

Voertaal: Engels  

 

Do It Yourself AI (DIYAI) – Klantperspectief

In deze presentatie laten we u graag zien hoe Sectra Amplifier Services een ingrijpende verandering teweeg kan brengen als het gaat om AI-adoptie binnen academische medische centra, zoals AZ Delta. Door de integratie van door MONAI ontwikkelde AI-modellen in PACS-workflows, wordt een aanzienlijke vooruitgang geboekt. Deze innovatie vereenvoudigt processen zowel voor ontwikkelaars als voor zorginstellingen.

Het succes van AZ Delta bij specifieke taken, zoals de segmentatie van de Psoas-spier uit abdominale CT-beelden, illustreert de impact van deze samenwerking op de verbetering van klinische workflows en de bevordering van op AI gebaseerde zorg.

Spreker: wordt binnenkort gedeeld

Voertaal: Nederlands

 

The Cloud Conversion Process  

In deze uitgebreide break-outsessie geeft Kjetil Nilsen een kijkje achter de schermen van wat er echt nodig is om een on-premise systeem naar de cloud te migreren. Van voorbereidende stappen die ziekenhuizen en leveranciers moeten nemen om een naadloze overgang te garanderen, tot het verkennen van het daadwerkelijke projecttraject en de obstakels die zich kunnen voordoen. Deelnemers van deze sessie krijgen een uitgebreid overzicht van het totale cloud conversieproces.

Spreker: Kjetil Nilsen & Fredrik Gustavsson

Voertaal: Engels

 

Business Case – AI 

In deze presentatie vertellen wij onze ervaringen over het opmaken van een business case bij het maken van een keuze voor een AI-toepassing. Onze Global Product manager Nynke Breimer zal een aantal voorbeelden geven hoe Sectra klanten tot een business case zijn gekomen en dat de return on investment niet altijd direct op de afdeling zelf terug te vinden is.

Spreker: Nynke Breimer 

Voertaal: Nederlands 

 

AI – Klantervaring geïmplementeerde AI Applicaties 

Ontdek hoe het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de toekomst van medische beeldvorming herdefinieert door een innovatieve combinatie van mens en machine. Willem Grootjans leidt de baanbrekende Image Services Group (ISG) van LUMC, een team dat de kracht tussen laboranten en technologen bundelt met als doel de werkdruk voor radiologen aanzienlijk te verminderen. Deze sessie schetst hoe AI niet alleen de efficiëntie van het beoordelen en voorbereiden van verslagen verbetert, maar ook hoe deze technologie, geverifieerd door de deskundigen van de ISG, de kwaliteit van patiëntenzorg naar een hoger niveau tilt. Duik met ons mee in de praktische toepassingen van AI binnen het LUMC en ontdek de toekomst van medische beeldanalyse.

Spreker: Willem Grootjans, LUMC 

Voertaal: Nederlands  

 

Afsluiting door Marie Ekstrom, President Imaging IT bij Sectra 

en afscheid Peter Osinga

De afsluitende presentatie wordt verzorgd door Marie Ekstrom, President van ImIT bij Sectra. Zij zal de User meeting officieel afsluiten. Tijdens haar toespraak en de daaropvolgende netwerkborrel zal er speciale aandacht zijn voor het afscheid van Peter Osinga. Peter heeft vele jaren de leiding gegeven aan Sectra Benelux en gaat in 2024 met pensioen.

Na deze afsluiting is er tevens gelegenheid om uw waardering te uiten voor de jarenlange bijdragen van Peter.

Spreker: Marie Ekström Trägård   

Voertaal: Engels  

Na afloop is er een walking dinner met drankjes en netwerkmogelijkheid. U heeft hier ook de mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen van Peter Osinga en kennis te maken met onze nieuwe Managing Director, Bart Thielen.

Example of walking dinner in Afas Theater

Adres Afas Theater:

Inspiratielaan 3
3833 AV Leusden

Contactgegevens

Heeft u vragen over de Sectra User Meeting (Klantendag) dan kunt u contact opnemen met Francine ‘t Hoen:
francine.thoen@sectra.com of Monique Meijn via: 036 540 1970.

Hotel:

Wilt u voor of na de Sectra User Meeting een hotelkamer boeken in de buurt van de locatie? Wij kunnen u daarbij helpen. Stuur een mail naar francine.thoen@sectra.com