Enterprise Imaging in Nederland en België

Volg patiëntpaden. Samenwerken in de zorg, zonder technologische barrières.

Sectra’s oplossing voor enterprise imaging biedt een gemeenschappelijke strategie voor alle behoeften rondom de medische beeldvorming, verbetert de zorg voor de patiënt en verlaagt de operationele kosten.

Met onze oplossingen verlaagt u het aantal systemen en biedt u tegelijkertijd de beste diagnostische mogelijkheden voor beeldintensieve afdelingen zoals radiologie, mammografie, pathologie, orthopedie en cardiologie, maar ook voor onder meer dermatologie en oogheelkunde.

Kortom, ons aanbod stelt u in staat medische multimedia vast te leggen, op te slaan, te openen, te delen en samen te werken in het hele ziekenhuis en daarbuiten.

Verlaag operationele kosten en risico’s

 

 • Consolidatie van uw beeldmanagement betekent minder systemen en integraties – en lagere kosten.
 • Vendor-neutrale archivering van DICOM en niet-DICOM beelden, video’s, documenten en andere gegevens voorkomt toekomstige migraties en vendor lock-in.
 • De schaalbare en modulaire oplossing, met een VNA in de kern, stelt zorgaanbieders in staat om van -ologie naar -ologie en van enterprise naar enterprise te groeien — Zo kunt u risico’s beperken en kosten beter beheersen. U bent vrij om modules toe te voegen of te verwijderen naarmate de behoeften van uw organisatie veranderen.

Lees meer over Sectra’s visie op enterprise imaging in de cloud.

Verhoog de efficiëntie van de klinische workflow

 • Eén toegangspunt voor alle beelden, video en bijbehorende gegevens vermindert de noodzaak om tussen toepassingen te schakelen.
 • De uitgebreide toolset en het portfolio van klinische toepassingen verminderen de behoefte aan gespecialiseerde toepassingen van derden – voor lagere kosten en snellere diagnostiek.
 • Onze diagnostische applicaties maken efficiënte klinische workflows mogelijk op de meest beeldintensieve afdelingen. Zoals bij het UMC Groningen, dat al eerder koos voor Sectra enterprise imaging.
 • Onze oplossingen zijn allemaal gebouwd op hetzelfde technische platform, waardoor samenwerking tussen afdelingen en geïntegreerde diagnostische workflows mogelijk zijn.

Lees meer over multidisciplinaire samenwerking met Sectra enterprise imaging.

Betere zorg voor de patiënt

 • Samen met een krachtige set diagnostische toepassingen leidt geconsolideerde toegang tot alle beelden en gegevens tot snellere en nauwkeurigere beslissingen en efficiëntere verslaglegging, bijvoorbeeld met structured reporting.
 • Doordat alle informatie beschikbaar is, ook van eerdere onderzoeken en patiënt afspraken, kunt u onnodige onderzoeken voorkomen.
 • Toegang tot beelden, video’s en documenten vanuit een platform-onafhankelijke, zero-footprint viewer maakt communicatie met patiënten aanzienlijk eenvoudiger.
 • Met efficiënte tools voor het delen van beelden wordt de samenwerking doeltreffender, wat leidt tot betere zorg voor de patiënt. Door patiënten toegang te geven tot hun eigen beelden wordt ook de betrokkenheid van de patiënt vergroot.

Optimaliseer zorgpaden

 • Een gedeeld platform maakt multidisciplinaire samenwerking en geïntegreerde diagnostische workflows mogelijk – vooral belangrijk in de oncologische zorg.
 • Een uitgebreid portfolio van klinische toepassingen gericht op oncologische workflows verhoogt de klinische efficiëntie.
 • Krachtige maar eenvoudige workflow management tools maken verzoeken en verslagen beschikbaar voor de juiste persoon op basis van prioriteiten, bijvoorbeeld volgens SLA’s of urgentie. Dit vermindert de tijd van het totale zorgtraject.

Lees meer over hoe enterprise imaging geïntegreerde diagnostische workflows mogelijk maakt.

Sectra portfolio overview
Sectra portfolio overview

Ondersteunt radiologen zodat zij de verwachtingen van doorverwijzende artsen en hun patiënten kunnen overtreffen

Een allesomvattende radiologie oplossing stroomlijnt de volledige radiologie workflow, van order beheer tot verslag distributie, onderwijs en kwaliteitsverbetering. De oplossing integreert naadloos met omliggende IT-oplossingen, zoals het EPD, RIS en het VNA, zodat u altijd en overal toegang hebt tot het volledige patiëntendossier. Het stelt u als radioloog in staat al uw dagelijkse taken uit te voeren vanuit één enkele diagnostische toepassing.

Meer informatie over radiologie beeldvorming

Uitgebreide functionaliteit voor efficiënte borstkankerscreening en diagnostische workflows

Met Sectra’s uitgebreide oplossing voor mammografie werkt u vanaf één werkstation, of u nu 2D-mammogrammen, digitale borst tomosynthese, echografie, digitale pathologie of MRI-onderzoeken bekijkt, het kan allemaal. U kunt tevens beelden laten zien tijdens uw multidisciplinaire vergadering. Het biedt u alle tools die u nodig heeft voor een grootschalige mammografie-screening en geavanceerde diagnostische beeldvormingsworkflows. Doordat onze oplossing de best mogelijke gebruikerservaring biedt en u helpt uw mammografie-workflow te stroomlijnen, kunt u zich concentreren op uw work-ups zonder tijd te verspillen aan wachten op beelden of informatie.

Meer informatie over het Mammografie PACS

Digitale pathologie verbetert kwaliteit, verhoogt efficiëntie voor optimale prestaties

Digitale pathologie biedt functionaliteit die veel verder gaat dan de microscoop. Zonder de noodzaak van fysieke coupes, krijgt u toegang tot actuele en historische beelden – overal en altijd. Uw computer handelt ook tijdrovende taken af, zodat u meer tijd kunt besteden aan de beoordeling van casussen. Dankzij de digitalisering van pathologie zijn second opinions, externe leesbronnen en collega’s bovendien slechts een muisklik van u verwijderd. Digitalisering maakt ook geïntegreerde diagnostische workflows mogelijk, waardoor de samenwerking met andere medische disciplines wordt verbeterd.

Meer informatie over het Digitale Pathologie PACS

Consolideer uw cardiologie beeldvorming voor meer efficiëntie en betere samenwerking

Door de meest voorkomende cardiovasculaire procedures vanaf één werkstation te bekijken, kunt u de efficiëntie van uw afdeling aanzienlijk verhogen. Met een geconsolideerde, enterprise imaging-aanpak voor cardiologie verlaagt u bovendien de kosten en complexiteit van uw IT-infrastructuur, en krijgt u een uitgebreider overzicht van de patiënt. Daarbij heeft het patiëntenzorgteam toegang tot patiëntinformatie voor alle klinische specialismen, waardoor de samenwerking en de klinische resultaten verbeteren.

Meer informatie over het Cardiologie PACS

Werken in silo’s is verleden tijd – alle medische multimedia vastleggen, opslaan en openen vanuit één plek

Consolideer het beheer van al uw medische beelden en multimedia om de kosten en complexiteit van uw IT-infrastructuur te verminderen; de efficiëntie van de klinische workflow en de patiëntresultaten te verbeteren. Door uw informatie silo’s te reduceren, kunt u eenvoudig toegang krijgen tot alle relevante patiëntinformatie en deze delen in het gehele klinische traject, waardoor de samenwerking verbetert en de doorlooptijden korter worden. Een centrale benadering van gegevens maakt het tevens mogelijk om initiatieven op het gebied van disaster recovery, business intelligence en machine learning op enterprise-niveau te beheren.

Meer informatie over het Enterprise Platform

Helpt specialisten méér te bereiken

Verbeter workflows, beoordelingen en verslaglegging met behulp van artificial intelligence (AI) – naadloos geïntegreerd in uw bestaande enterprise imaging-oplossing. De mogelijkheden van AI om de prestaties en productiviteit in de diagnostische beeldvorming te verbeteren, zijn enorm. Of het nu wordt toegepast op radiologie, pathologie, cardiologie of een ander diagnostisch vakgebied, AI kan de nauwkeurigheid en efficiëntie voor eindgebruikers verbeteren. Bij alledaagse klinische toepassingen is integratie in bestaande workflows essentieel, net als een snelle en veilige toegang tot de best beschikbare AI-technologie.

Meer informatie over AI in de medische beeldvorming

Deel afbeeldingen, hulpmiddelen en competenties veilig met iedereen binnen en buiten uw ziekenhuis

Het delen van informatie of samenwerken met andere specialisten rondom patiëntbeelden hoeft niet tijdrovend en kostbaar te zijn. Met de juiste oplossing voor informatie-uitwisseling is het zelfs gemakkelijk en eenvoudig, of u nu eenmalig informatie met iemand wilt delen of nauwer wilt samenwerken rond beelden en patiënten. U kunt alle soorten medische beelden, inclusief digitale pathologiebeelden, efficiënt en veilig delen en hiermee samenwerken, zonder dat u nog cd’s, USB-sticks of papieren kopieën hoeft te produceren en te verzenden.

Meer informatie over delen en samenwerken met Sectra

Plan voor de operatie en verkort de tijd in de O.K.

Met moderne planningssystemen met 2D- en 3D-beelden kunnen orthopedisch chirurgen nauwkeuriger en met meer vertrouwen een diagnose stellen en orthopedische ingrepen plannen, bijvoorbeeld voor knie-, heup- en complexe traumachirurgie. Met grotere precisie in de planning en meer voorbereidingen vooraf kunnen chirurgen en operatieteams stress verminderen, tijd besparen en risico’s tijdens de operatie tot een minimum beperken. Voor de patiënten vermindert de planning het risico op postoperatieve complicaties. Voor ziekenhuizen creëert het een goed gedocumenteerde workflow om te voldoen aan wettelijke eisen en verbetert het de onderwijsfaciliteiten.

Meer informatie over het Orthopedie PACS

Verbetering van medisch onderwijs en opleidingen door visualisatie

Als u interactief kunt werken met virtuele weergaven van échte lichamen op basis van klinische beelden, krijgt u meer inzicht in de anatomie, de functies en processen binnen het lichaam. Sectra Education stimuleert medisch onderwijs en klinische training in toonaangevende instellingen en ziekenhuizen over de hele wereld door gebruik te maken van échte klinische gegevens.

Meer informatie over Sectra Education